Over

Wie ben je?

Mijn naam is Karin. Ik woon in Noord-Holland, maar ik heb ook in Zuid-Holland, Noord-Brabant, Utrecht en Duitsland gewoond. Ik ben niet van plan alle provincies af te gaan trouwens.

Ik weet sinds 2019 dat ik endometriose heb. Al had ik al veel langer last van PMS klachten, maar deze verhalen kun je terug vinden op dit blog. Na een lange en moeilijke tijd ben ik in 2020 eindelijk mama geworden van een lieve zoon. Na de geboorte heb ik als vanouds weer de pijnlijke strijd met endometriose opgepakt.

Verder hou ik van wandelen, tuinieren, tekenen, thee, F1, kletsen en spelletjes doen. Oh, en ik zou graag een hond willen. Een Australische herder als het even kan.

Waarom schrijf je dit blog?

DorreDame ben ik begonnen toen ik verslag ging leggen over mijn endometriose ‘belevenissen’. Niet met het idee om het openlijk op het internet te zetten, maar gewoon voor mezelf. Uiteindelijk heb ik de moed gevonden om dit online te zetten. Veel mensen hadden nog nooit van endometriose gehoord. Bovendien vind ik dat menstruatie klachten vaak niet serieus genomen of begrepen worden.

En daarom ben ik hier. Om informatie te delen. Maar ook om steun te bieden. Omdat ik niets liever heb dan dat vrouwen hun wensen zien uitkomen. We hoeven niet alles alleen te doen. We hebben elkaar.

Samen zijn we sterker, niet waar?

Heb je ook een lievelings quote?

Okay, ik weet dat niemand dit echt vraagt. Maar ik wil hem zo graag delen! Ik heb het geleerd van een man die als studieloopbaan- begeleider erg belangrijk voor me was. Een intelligente man, die helaas te vroeg overleden is.

Als je de weg aanvaardt naar Ithaka, wens dat de weg dan lang mag zijn.

K.P. Kavafis (1911) Over de weg die Odysseus aflegt om weer thuis te komen.

Ook al weten we niet altijd waar we heen gaan, of welk pad we zullen volgen. We mogen niet vergeten dat we leven. Dat we er mogen zijn. Dat we het waard zijn.


Voor vragen, ideeën of suggesties.