Mediterrane-dieet ervaring na 3 weken

We gaan verder waar we een tijdje geleden bezig waren. Afvallen. En dat met endometriose pijnaanvallen. Het doel is ook om meer ontstekingsremmend voedsel te eten, zodat de pijn ook minder wordt.

Afvallen na zwangerschap met endometriose
Mijn buik met 8 maanden zwangerschap en een jaar later.

Ik zat er eigenlijk een beetje doorheen na mijn vakantie, ik was weer aangekomen. En ik heb niet gek gedaan met eten en drinken en ik heb zelfs veel gewandeld! Grr.. Maar gelukkig keerde het tij!

Die tweede week ben ik niet op de weegschaal gaan staan. Ik kon het gewoon niet. Ik had ook erg last van mijn hormonen, for some reason. Wel goed nieuws: ik had minder pijn. Die ervaring lees je in mijn vorige blogpost. Dus was ik chagrijnig in plaats daar van. Hé, niemand is perfect!

Oh, als je de eerste post over mijn dieet-avontuur gemist had: die vind je hier. Ik volg niet het endometriose-dieet, maar het Mediterrane dieet. Dit omdat ik het endo dieet al eens had gevolgd, en dit voor mij niet bleek te werken.

Even een korte samenvatting:

 • In mei woog ik 81,6 kilogram
 • In juni nog 79,1 kilogram
 • In augustus aan het einde van de dieet-week: 78,4 kilogram

Totale score: 2,7 kilo afgevallen

Week 2

Ik heb besloten alleen strikt te diëten op doordeweekse dagen. Niet dat ik in het weekend meteen helemaal los ga (mijn arme buik moet er niet aan denken), maar dan wil ik er met mijn hoofd gewoon niet teveel mee bezig zijn. Dan hoef ik me ook niet schuldig te voelen als ik wel een heel pak toastjes opvreet tijden de Formule 1.

Ontbijt 2e week

 • Havermout met chiazaad
 • 1 Bruine boterham met gekookt ei
 • Yoghurt met appel en rozijnen
 • Boerenkool smoothie met munt en citroen
 • Yoghurt met pindakaas en cacaopoeder

Lunch 2e week

 • 2 bruine boterhammen met oude kaas en mosterd
 • Bleekselderij met hoemoes
 • Eikenblad sla met rode ui, tomaat, kip en kaas
 • 2 bruine boterhammen met hoemoes
 • Brocollisoep

Tussendoortjes 2e week

 • 2 Peren en wat yoghurt
 • 1 Appel en cashewnoten
 • Pruimen en bleekselderij
 • Pruimen en 1 ei
 • Pruimen en walnoten

Avondeten 2e week

 • Zilvervliesrijst met gewokte groente en kip
 • Courgette, aubergine, ui, knoflook en tomaat uit de oven
 • Frittata met aardappel, tomaat en paprika
 • Broccolisoep
 • Klein beetje pasta met aubergine, courgette, paprika en Parmezaanse kaas

Einde van de tweede week:

Ik voel me psychisch iets beter. In het weekend kan ik een beetje uitrusten. Dat geeft me weer wat energie om weer goed mijn best te doen voor de komende week en weer op de weegschaal te gaan staan.

De derde week

Ontbijt 3e week

 • Boerenkool smoothie met appel (werd meer een prutje dan een smoothie. Achja.)
 • Yoghurt met banaan
 • 2 Eieren
 • Spinazie smoothie met koude thee en citroen
 • 2 Volkoren boterhammen met heks’n kaas

Lunch 3e week

 • Omelet met linzen en tomaat
 • Salade met rucola, tomaat, avocado en pijnboompitten
 • 2 Volkoren boterhammen met pindakaas en hoemoes
 • Klein beetje pasta met bloemkoolsaus en Parmezaanse kaas
 • 2 Volkorenboterhammen met oude kaas, rucola en mosterd

Tussendoortjes 3e week

 • Walnoten en 1 appel
 • Cashewnoten, 2 droge crackers
 • 2 Kiwi’s en een stuk komkommer
 • 2 crackers met Heks’n kaas + banaan
 • 1 Ei + 1 appel

Avondeten 3e week

 • Risotto met rucola, pijnboompitjes en paddestoelen
 • Gewokte sperziebonen, parika, ui en zalm
 • Klein beetje pasta met bloemkoolsaus en Parmezaanse kaas
 • Courgette, aubergine, tomaat, ui en aardappel uit de oven
 • Enchilada’s met bonen, mais, tomaat en kaas

Qua drinken: doordeweeks drink ik alleen water of thee.

Hier het resultaat van de weegschaal:

Pfiew, wat een opluchting! Ik had niet gedacht dat ik het zo zou volhouden en zou afvallen! Ik voel me ineens stukken beter in mijn eigen lichaam. Dat zit echt tussen mijn oren, er valt er nog weinig te zien.

Maar in totaal wel bijna vier kilo dus nu! (In iets meer dan drie maanden, maar we komen ergens). En mijn schoonzusje zei dat ze wel degelijk zag dat ik was afgevallen. Toen ook mijn moeder dat zei begon ik het wel te geloven haha.

En de pijn?

Tsja, die zit er nog. Ga ik daar ooit vanaf komen? Ik heb weinig hoop. Waar ik wel hoop voor heb is dat ik straks meer conditie en kracht heb. Dat ik dan wat weerbaarder ben en beter in mijn vel zit. Daar kijk ik echt naar uit. En ik geniet ook dus gewoon lekker van deze kleine overwinningen.

Ben jij ook bezig met je gewicht en/of je voeding?

Als je nog tips hebt of jouw eigen ervaring wilt delen is die ook hartstikke welkom!

4 gedachten over “Mediterrane-dieet ervaring na 3 weken

 1. Samantha

  Gefeliciteerd! 😀 Dat is lekker, joh/ En who cares dat je er een paar maanden over hebt gedaan: eraf is eraf.
  Ikzelf ben in 5 maanden 6,5kg afgevallen (was 8kg aangekomen door de prikpil en daar weer vanaf gaan). Wat ik ook deed, niets werkte. Tot ik het opgaf, ironisch genoeg. Nu snoep ik bewust 4 dagen per week gezond en sport ik minstens 3x per week – niet meer omdat ik wil afvallen, maar omdat ik me daarbij goed voel. Dat de kilo’s nu wél opeens verdwijnen zie ik echt als beloning en als bonus.

  Geliked door 1 persoon

  1. Karin

   Dank je wel! Ja ik was dus ook 7 kilo aangekomen van m’n medicijnen. 😩 Sporten lukt mij op dit moment niet echt door de pijn. Hoopte dat ik ook met het dieet minder pijn zou hebben, maar niet echt.
   Wat fijn dat het je nu wel lukt! Loslaten heeft bij mij ook al eerder bewezen heel effectief te zijn, maar ja doe dat maar eens!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s