Endometriose dieet: week 1

Voor mijn zwangerschap woog ik 69 kilo, tijdens het eerste trimester woog ik 65 kilo. Ik was afgevallen door het vele overgeven en het feit dat ik werkelijk niets kon binnenhouden (niets eens een kopje thee). Aan het einde van mijn zwangerschap heb ik nog net de 80 kilo aangetikt.

Afvallen met endometriose

Ik schrok nogal toen ik in mei -7 maanden na de bevalling- eindelijk weer durfde op de weegschaal te gaan staan.

Gewicht 19 mei: 81.6 kg. Zwaarder dan dat ik tijdens mijn zwangerschap was. Yikes! Een paar dagen na de geboorte van mijn zoontje woog ik 75 kilo. Helaas ben ik door de medicijnen (voor mijn endometriose) weer heel veel kilo’s aangekomen. Terwijl ik tijdens mijn zwangerschap zo trots was, dat ik gezond at (ondanks de cravings en het tijdelijk een hekel hebben aan groenten) en niet te veel was aangekomen. Ik besloot na de schrik van het beeld van de weegschaal weer meer op mijn voeding te letten:

Een maand later was mijn gewicht 79.1kg. Twee maanden, 2,5 kilo afgevallen. Het is iets en dat is zeker goed, maar van mij mag het toch net even iets sneller gaan.

Bovendien heb ik de laatste twee weken weer enorm last van krampen in mijn buik. Ik wil weer proberen zo veel mogelijk ontstekingsremmend voedsel te eten en zo min mogelijk slecht ontstekingsbevorderend voedsel te eten.

So here we go:

Dag 1

Gewicht: 78.8 kg

Ontbijt: smoothie met rijstdrink, spinazie en gember

Tussendoor: handje cashewnoten + appel

Lunch: meergranenbrood met oude kaas, komkommer en mosterd. Losse tomaat erbij.

Avondmaal: kikkererwten curry (met tomaat, ui en knoflook) + salade van ijsbergsla met avocado, paprika, olijfolie, limoen, zonnebloempitten en pompoenpitten.

Drinken: groene thee, 2x kamille thee, 2 glazen water, 1 glas bruisend water.

Ik voelde me best goed vandaag. Wat klusjes gedaan in en om het huis, verder lekker boekje gelezen en film gekeken. Om 6 uur in de ochtend werd ik wakker en had ik best wel honger, maar toch weer in slaap gevallen.

Dag 2

Gewicht: 78.6 kg

Ontbijt: Havermout van kokosdrink met lijnzaad.

Tussendoor: handje cashewnoten + gekookt ei.

Lunch: 1 vorkorenboterham met halve avocado, restje kikkererwten curry en een appel.

Avondmaal: Ratatouille (aubergine, courgette, paprika’s, tomaat, ui en knoflook) met een volkeren pistolet en roomboter.

Drinken: 2x kruidenthee, 2 glazen water, 1 glas bruisend water, 2 glazen rode wijn bij avondeten.

Ik voelde me wat minder energiek dan gisteren (was van 3 tot 6 wakker ’s nachts), maar ik heb uiteindelijk nog wel een uur kunnen wandelen met de kleine!

Dag 3

Gewicht: 78.5 kg

Ontbijt: appel met pindakaas en gekookt ei.

Tussendoor: notenreep tijdens het wandelen + stuk komkommer

Lunch: Pannenkoek (volkorenmeel, kokosdrink, ei), 1 met kaas en appelstroop, 1 met kaas en frambozen jam.

Avondmaal: enchilada’s met biologisch rundergehakt, bonen, mais, tomaat en kaas.

Drinken: 3 mokken kruidenthee, 3 glazen bruisend water, 2 glazen rode wijn bij avondeten.

Ik werd echt een beetje suf wakker, ondanks ik een goede nacht had. Mezelf gedwongen te gaan wandelen, daarna voelde ik me frisser in mijn hoofd. Voel me beetje slecht over de pannenkoeken van vandaag. We zullen zien wat de weegschaal morgen zegt. (Fingers crossed).

Dag 4

Gewicht: 78.6

Ontbijt: appel met pindakaas.

Tussendoor: pistache nootjes, 2 chocolade koekjes.

Lunch: 2 tortilla’s met oude kaas, mosterd, komkommer en rucola.

Avondmaal: rijst met paprika, Chinese kool, taugé en sperziebonen + vers gebakken naan.

Drinken: 3x keer kruidenthee, 3x bruisend water.

Zoals ik vermoedde, een beetje aangekomen. Gelukkig niet veel. Had een erg humeurige baby vandaag, dus zo excuseer ik die twee chocolade koekjes dan maar.

Dag 5

Gewicht: vergeten

Ontbijt: 1,5 gekookt ei (gedeeld met mijn zoontje) + 3 pruimen

Tussendoor: 1 volkoren boterham met pindakaas (had toch wel honger)

Lunch: restje enchiladas (van eergisteren).

Avondmaal: Witlofsalade met augurk, oude kaas, rozijnen en yoghurt dressing met beetje mayonaise en kurkuma.

Drinken: thee (kamille 2x, rooibos 2x), 1 kop koffie + 3 glazen water

Mijn zoontje is ziek en slaapt op dit moment niet langer dan hooguit drie kwartier. Ook ’s nachts. Ben blij dat ik al boodschappen had gedaan voor de komende twee dagen, want ik ben kapot!

Dag 6

Gewicht: 78,4 kg

Ontbijt: smoothie met amandelmelk, spinazie peer en kaneel

Tussendoor: noten reep met chocolade tijdens het wandelen

Lunch: twee volkoren boterhammen met hummus en rucola.

Avondmaal: Indisch gerechten. Mijn vader kookt. Gelukkig maar, zelf heb ik er totaal geen energie voor.

Drinken: Thee (brandnetel 2x, venkel 2x), 3 glazen water, 1 kop koffie + 1 Radler 0.0

Onze kleine man is nog steeds ziek. We zitten nog steeds in stand overleven. Gelukkig hebben we geen zoetigheid in huis anders had ik er misschien aan toegegeven. Energie om boodschappen te gaan doen is geheel afwezig.

Dag 7

Gewicht: 78,4 kg

Ontbijt: Havermout van amandelmelk met chiazaad

Tussendoor: Twee handjes pinda’s met rozijnen. Stuk of 6 Cherry tomaten

Lunch: Tomatensoep uit zak (die van de Lidl vind ik het lekkerste en zijn ook nog eens biologisch).

Avondmaal: Quesedillas met volkoren tortillas, spinazie, feta, olijven en zongedroogde tomaten.

Drinken: Chai thee, 3 koppen rooibos, 3 glazen water

Zoonlief gaat al iets beter vandaag. Hij is maar 5 keer wakker geworden vannacht en dat is al een hele verbetering. Ik? Ik ben nog steeds kapot.

Afvallen met overwicht en endometriose

Conclusie

Wat een week! Ben blij dat ik het overleefd heb. De eerste dagen had ik echt honger. Zo irritant! Ik had constant zin om te snacken. En de vermoeidheid maakte het er niet makkelijker op. Ik ben wel tevreden met het resultaat. Totaal deze week: 0,4 kg. Het gaat weer de goede kant op. Het bijhouden motiveert ook wel, net als dat er weer iets vanaf is. Ook die buik die ik maar in de weg vind zitten. Voel me zo opgeblazen. Ik wil er gewoon vanaf en me weer fitter voelen.

Volgende week gaan we weer verder.

Een gedachte over “Endometriose dieet: week 1

  1. Pingback: Mediterrane-dieet ervaring na 3 weken – Dorre Dame

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s