10 manieren om endometriose te overleven

Last van zware menstruaties? Heb je veel krampen, buikpijn en/of rugpijn? Prikkelbaar? Pms? Ben je moe? Andere ellende? Nou. Join the club. Ik ook.

Manieren om endometriose te overleven

Hier onder leg ik 10 manieren uit hoe je endometriose kunt overleven. Ook als je last hebt van zware menstruatiepijn is dit artikel voor jou.
P.s. Ja dit is cynisch bedoelt. Dat wordt ik er soms gewoon een beetje van.

1. Trouw met een kruik (samenlevingscontract is ook goed)

Voor mij was het liefde op het eerste gezicht. Ik zag hem hangen bij de Blokker en ik dacht meteen: Ja! Dat is de kruik voor mij. Eenmaal thuis bleek de liefde gelukkig wederzijds. En wat hebben we veel samen gedaan. Samen in bed, samen op de bank. Zoveel herinneringen. Helaas kwam ook de dag dat mijn grote liefde het begaf. Gelukkig woonde ik destijds naast de Blokker.

2. Begin affaires met pijnstillers

Kijk, die kruik is geweldig hoor. Maar je kan met zulke zware pijn toch niet monogaam blijven? En echt waar, geloof me: je kruik begrijpt het wel. Het maakt hier niet zoveel uit welke pijnstillers je neemt. Wat voor jou werkt natuurlijk. Maak er alleen geen cocktail van, dan heb je kans dat je kruik toch wel wat jaloers gaat worden.

3. Neem een abonnement op “Sorry, kunnen we ook een ander keertje afspreken?” excuses

Je gaat ze nodig hebben. En veel. Vooral als je onregelmatig ongesteld bent. Je kan met endometriose gewoon niet voorspellen hoe je je de volgende dag gaat voelen. Laat staan dat je dat weer over een week. Dat brengt ons meteen bij het volgende punt:

4. Organiseer boekverbrandingen. (Agenda’s en kalenders only)

Waarom nog dingen plannen als je menstruatie toch roet in het eten gaat gooien? Iets wat je niet hebt, kun je ook niet missen. Dus hoppatee (schrijf je dat zo?), op de brandstapel er mee. Heb je het meteen lekker warm.

5. Maak een waarschuwingsbord. “Pas op voor de draak”.

Dan kun je die buiten hangen op één van die dagen. Echt heel handig voor partners en andere huisgenoten. Zo hebben ze wat tijd om voorzorgmaatregelen te treffen en zich wapenen voor de strijd die te komen staat.

6. Verstop overlevingspakketten in je huis alsof het schatten zijn

Mét schatkaart, want je kan wel eens last hebben van brainfog. Dan komt zo’n schatkaart goed uit (dan weet je ook weer wat je ging doen, in de kamer waar je zonet binnenliep)! Volg de stippellijn langs de badkamer, om de bank, naar de keuken. Stop in je schatkist wat jij van grote waarde acht tijdens je menstruatie. Chocolade, thee, nootjes, whatever.

7. Laat jezelf ontslaan

De makkelijkste manier om niet naar je werk te hoeven als de pijn je teveel wordt. Lekker in bed liggen creperen van ellende. Net alsof het vakantie is. En vakantie is leuk. Dit is leuk. LEUK! verdorie..

8. Neem nog een abonnement op ‘Sorry, zo bedoelde ik het niet’

Soms kan je wat, tsja agressief uit de hoek komen. Niet jouw schuld, het zijn de hormonen. Dat realiseer je vaak achteraf pas. Voor dat soort momenten komen de ‘sorry, zo bedoelde ik het niet’ van pas. Mijn tip: neem ze in verschillende kleurtjes, dan heb je nog iets aan variatie. (En zijn ze leuker om te geven).

9. Maak van je huis een onbewoond eiland

Daar zit je dan, helemaal alleen op je eigen stukje land. In verre en heinde is er niets te zien, niets te beleven. Nee, er zijn geen mensen daarbuiten die leuke doen en het gezellig met elkaar hebben terwijl jij binnen in je bed ligt. Zei ik binnen in bed? Ik bedoelde onder je palmboom op je onbewoonde eiland natuurlijk.

10. Wordt een tovenaar of heks

Vergeet al die andere manieren, ik heb de oplossing gevonden! Je hoeft alleen maar magie te leren en dan komt alles goed! Je tovert jezelf (en anderen als je een beetje lief bent, maar het hoeft niet) gewoon weer helemaal gezond. Duh. Dat ik daar niet eerder aan gedacht had.

Nou goed lieverd, ik denk dat ik nu mijn ‘sorry, zo bedoelde ik het niet’ inzet. Vergeef me mijn cynisme. Het zijn de hormonen, ik kan er “niets” aan doen. Ik zou je een medaille moeten geven dat je zo ver bent gekomen met lezen. Hier is hij dan!

hoe overleef je endometriose blog

Een virtuele dan. Ik zou je een echte willen geven, maar ik heb geen werk meer. (En ja mijn MS paint skills are the worst).

En nu ga ik écht stoppen! Anders wordt jij er ook helemaal cynisch van en dan kom je nooit meer terug 😦

Hopelijk tot de volgende keer!

Een gedachte over “10 manieren om endometriose te overleven

  1. Pingback: CBD olie: helpt het tegen pijn? – Dorre Dame

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s